Meetlint

Hartklachten

Het is zaterdagavond. Ik ben op bezoek bij vrienden en we spellen een spelletje. Mijn mobiele telefoon gaat en zie een nummer beginnend met 020. Ah regio Amsterdam, bedenk ik me. ‘Goedenavond alarmcentrale SOS International. Sorry dat ik u op dit tijdstip bel.’

‘Dat geeft niets, wij hebben niet voor niets een 24-uur service’ antwoord ik ‘en als jullie bellen is er wat aan de hand.’

De dame vervolgt haar verhaal ‘Ik wil een melding doorgeven van een inbraak.’  Bah, dit zijn geen leuke dingen. En dat heeft niets te maken met het tijdstip van de melding, wel met de ellende die een inbraak veroorzaakt.

 

Inbraakschade

‘Kunnen jullie zo snel mogelijk naar verzekerde gaan? Er is schade aan het kozijn en de deur. Het vervelende is dat zij de buitendeur niet meer op slot kunnen doen.’

Natuurlijk ga ik hier direct werk van maken. Ik vraag de gegevens op. Het gaat om een ouder echtpaar. Zij zijn aangedaan door de inbraak, wat logisch is. Ik bedank de dame van de alarmcentrale voor de melding en bel het opgegeven nummer. De man des huizes neemt op en ik leg uit dat we ingeschakeld zijn door de alarmcentrale in verband met de inbraak. De politie is nog ter plaatse en daar maak ik dankbaar gebruik van. Een smart Phone en een bejaard echtpaar zijn hier geen goede combinatie. Daarom appt de agent een aantal foto’s van de deur zodat ik direct een passend slot mee kan nemen.

Het is de derde inbraak in de afgelopen maand en ook hier is de impact weer groot. Dat mensen het lef hebben om van andermans woning een complete chaos te maken is voor mij onvoorstelbaar. De buit is voor een dief waardevol in geld, maar voor de gedupeerde niet in geld uit te drukken.  

Schadeherstel

Ik ga aan de slag en zorgen ervoor dat de deur weer goed afsluitbaar is. ‘Mevrouw, meneer, het slot is vervangen en de deur kan weer goed afgesloten worden.’ Er klinkt een zucht van verlichting. ‘Als u het op prijs stelt kan ik contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij. Dat scheelt u een hoop geregel.’ Mevrouw is hier zichtbaar blij mee, want ze heeft helemaal geen tijd voor deze rompslomp. Meneer moet maandag naar het ziekenhuis voor een hartkatheterisatie. Hoeveel ellende kan een mens in een korte tijd hebben?

Met de belofte dat ik de schadeafwikkeling met de verzekeringsmaatschappij verzorg en op een later tijdstip de rest van de schade herstel ga ik weer naar huis. Voor nu is het echtpaar geholpen, de rest komt later. Eerst volgt er maandag een spannende dag voor ze. En dat gaat ook mij aan mijn hart.Reageer op dit artikel