Meetlint

Goed nieuws voor woningeigenaren

12 sep. 2016

Bent u in het bezit van een woning en wilt u deze energiezuiniger maken? Dan kunt u hiervoor een subsidie aanvragen bij de overheid. Het Rijk wil energiebesparing in bestaande koopwoningen stimuleren en stelt hiervoor 61 miljoen euro beschikbaar. Deze subsidie wordt in drie periodes opengesteld. De eerste periode is van 15 september 2016 tot 17 maart 2017.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Om voor subsidie in aanmerking te komen moeten er minstens twee verschillende soorten isolatie aangebracht worden. U kunt dan denken aan het isoleren van dak, gevel, vloer/bodem en spouwmuur. Ook het aanbrengen van hoogrendemenstglas valt onder deze regeling. Daarnaast kunt u ook nog in aanmerking komen voor subsidie als u aanvullende maatregelen toepast. Zoals bijvoorbeeld isolerende deuren en kozijnen.

Huiseigenaren die hun hele huis voorzien van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgen een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie.

Uw verbouwing terug verdienen

De meeste woningeigenaren maken hun woning energiezuiniger met als doel de maandelijkse stookkosten te verminderen en het wooncomofort te verhogen. Behalve dat kan de waarde van het huis ook nog stijgen als u in het bezit bent van een gunstig energielabel. Het loont dus de moeite om te investeren in energiebesparende maatregelen.

Wilt u meer informatie over het energiezuiniger maken van u woning? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat.

Bent u overtuigd of heeft u vragen?

Bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen bij de verbouwing van uw woning of bedrijfspand neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan dan samen met u opzoek naar de beste oplossing voor uw situatie.